Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyblivna partiledaren: "första uppdraget blev ett besök på lanthandeln i Los"

Ulla Andersson var på väg till Ljusdal när hon fick veta att hon blivit partiledare åt Vänsterpartiet.
Hennes första uppdrag blev att besöka lanthandeln i Los.

– Jag satt på tåget någonstans i höjd med Kilafors när jag fick veta att jag skulle ta över. Jag är ju vice partiordförande så jag jobbar ju tätt ihop med Jonas.

Jonas Sjöstedt ordinarie partiordförande är borta från sin tjänst efter att ha brutit foten under onsdagsförmiddagen.

Läs också: Statsministern på plast i Järvsö

Den nya partiledarollen fick dock inte Ulla Andersson att ändra sina planer om att besöka Los, som stod på agendan. Hon reste till Los tillsammans med partiets lokala företrädare Yvonne Oscarsson (v) för att prata om de utmaningar lanthandeln i Los kämpar mot. Här träffade hon Irene Lundgren och Johan Svensson som driver lanthandeln. Kontanthanteringen var en het potatis men även frågor som bland annat avgifter för att få dit varor avhandlades.

– Det är viktigt att det finns bra service på landsbygden. Man ska ha samma förutsättningar vare sig man bor i stad eller på landsbygden. Staten måste ta ett ansvar för att detta upprätthålls, berättar Ulla Andersson som också hann med ett snabbt besök på Trygghetsboendet för 70-plussarna i Ljusdal.

Läs också: Kerstin flyttar tillbaka till Los efter 45 år – blir chef på kommunen

Nu väntar ett intensivt arbetsschema. Ulla Andersson kommer att axla partiledarens inplanerade uppdrag.

– Jag tar över de uppgifter han utför i vanliga fall. Bland annat blir det en TV-debatt i morgon, säger hon.

Ulla Andersson och Yvonne Oscarsson är partikamrater och goda vänner sedan många år. Hon ser inte det tillfälliga partiledarskapet som en stor grej.

– Ulla arbetade ju som kommunalråd i Gävle innan hon kom in i riksdagen, så hon har stor erfarenhet. Jag vet att hon och Jonas stöttar varandra i arbetet även i vanliga fall, säger Yvonne Oscarsson.