Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybildad förening tog förstaplatsen

Under lördagen startade ponnyallsvenskans division 2, med Bollnäs RS som värd.

Och ponnyryttarna är tävlingssugna. Vid lördagens tävling kommer man att göra 274 starter .

Det var också under lördagen som första lagomgången division 2 avgjordes.
Hela elva lag är anmälda. Mitt Hjärta Hästsportförening, med säte i Delsbo, har två lag. Två lag ställer även Nansta sportryttare och Ringnäs upp med. Nansta sportryttare har sitt säte i Forsa utanför Hudiksvall.
Både Mitt Hjärta och Nansta är två helt nybildade föreningar. Nansta bildades i höstas, och Mitt Hjärta så sent som i december.
Och det var också två av dessa lag, tillsammans med Bollnäs, som tog pallplatserna i första lagomgången.


Fyra lag var felfria i första fasen och gick till omhoppning. Förutom Mitt Hjärta, Bollnäs och Nansta, även Ringnäs lag 2.
Och det blev tätt även i omhoppningen. Både Mitt Hjärta och Bollnäs stannade på fyra fel i omhoppningen, så man fick skilja lagen åt med ryttarnas tider. Och där var det Mitt Hjärta som var totalt sex sekunder snabbare, och därmed tog hem segern.
I Mitt Hjärtas lag red Elsa Norgren/Munsboro Mogley, Emma Eriksson/Thers Hey Hustler, Denise Svedberg/Harry, Elvira Nordin/Munsboro Fizz.
För Bollnäs red Tuva-Lisa Höglund/Aniracs Viktor, Regina Andersson Lans/Vinden, Sandra Wexén/Coverland Faboulus Gold och Matilda Bäremo/Munsboro Chester.
Med åtta fel i andra fasen tog Nansta tredje platsen med ryttarna Stina Jonsson/Little Tom, Natalie Byström/Benjamin, Hilda Denkert/Munsboro Dixie och Tilda Persdotter/Åstratorps Main Top.


Mitt Hjärtas ryttare fortsatte visa framhovarna efter lagtävlan, då Elsa Norgren/Munsbor Mogley, vann även lätt B, kategori B.
Där var det idel hälsingekipage på de tre första platserna. Edsbyns Vendela Alvarsson/Mirakel III var tvåa och hemmaryttaren Clara Solander/Lady, var trea.
Tävlingarna fortsätter hela helgen, med en medelsvår B som högsta klass för ponnyerna under lördagen, och tre klasser, 1,00, 1,10 samt 1,20, för hästar på söndagen.