Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyberg bäste svensk i finska mästerskapet

Det räckte inte riktigt ända fram för Stock/Super Stock-förarna från Hudiksvall, när DEFA finals i helgen kördes på Alastarobanan i Finland.

Lars Nyberg, Hudiksvall, tog sig till kvartsfinal, men där fick han problem med växlarna, och fick se sig utslagen av Pelle Andersson från Svärdsjö.

Annars var det de svenska förarna som kvalade bäst. Håkan Nordström var kvaletta, 0,860 under index. Lars Nyberg kvalade som fyra, 0,750 under index, och Per Fagerström, Näsviken, var kvalåtta, 0,560 under.

Både Fagerström och Nyberg gick vidare första rundan, bara för att mötas i andra. Och där hade Nyberg dialat nära nog perfekt, 10,720 och han körde 10,721, medan Fagerström underskattade både bil och bana, och körde under sitt dial-in och brejkade därmed ut sig.

Klassen vanns av Hannu Palasmaa. I finska mästerskapet blev Lars Nyberg bäste svensk med en nionde plats. Per Fagerström, som tidigare i sommar blev svensk mästare i klassen, slutade tolva i finska mästerskapet.