Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyanlända har kompetensen företagen söker: "Man anställer gärna folk som är lika"

Företag efterfrågar kompetens och arbetsförmedlingen har svårt att matcha. I gruppen utrikesfödda finns kompetensen och därför kan etableringsuppdraget vara viktigare än någonsin.
– Det är vårt bästa uppdrag, det är här arbetskraften finns och de är precis det vi behöver, säger Gabriella Persson Turdell.

Är du född i Sverige är chansen större att få jobb än om du är född i övriga Europa. Är du född där har du större chans att få jobb än om du är född utanför Europa.

– Man anställer gärna folk som är lika, om man generaliserar grovt kan man säga att män anställer män, då en kvinna är mer olik. Att anställa någon som kommer från en annan kultur är ett ännu större steg, säger Gabriella Persson Turdell, chef på arbetsförmedlingen norra Hälsingland.

Mer än varannan arbetslös är utrikesfödd och gruppen fortsätter att växa. Arbetsförmedlingen har det samordnade ansvaret för etableringen och arbetar på olika sätt för att integrera personer i samhället.

Läs även: Det arbetslösa Hälsingland: "Jag tänker på folk som har det svårt och är ganska fattiga"

2010 trädde lagen om etableringsinsatser i kraft som en ny reform i Sverige. Syftet är att ge alla flyktingar rätt till att hitta en försörjning.

Vi besöker ett torsdagsmöte på arbetsförmedlingen i Hudiksvall. I lokalen har arbetsförmedlare som arbetar med etableringsuppdraget samlats tillsammans med kommunens flyktingenhet.

Vi följer arbetslösa Rose-Marie i hennes vardag – se hennes videodagbok här!

Torsdagsmötet som hålls varje vecka är unikt för hela landet och handlar framförallt om hur de på snabbast och effektivast sätt tillsammans möter människor i etableringen.

– Vi arbetar mycket tillsammans, en handläggare från arbetsförmedlingen och en från flyktingenheten för att skapa bästa förutsättningen för personen att komma ut i arbete, försörjning och socialt så fort som möjligt, säger Catharina Westerberg, arbetsförmedlare i Hudiksvall.

Gruppens viktigaste uppdrag är att kartlägga personernas kompetenser, se vilka resurser de behöver för att bli anställningsbara. För företagen letar ständigt efter rätt kompetens.

– Det måste finnas arbetskraft på arbetsplatsen och den hittar vi nu nästan inte på något annat ställe än den här gruppen, säger Gabriella Persson Turdell.

Läs även: Förtroendekris för Arbetsförmedlingen

Arbetet med etableringen är fortfarande relativt nytt och förändringsbart. Den formas till stor del efter de sökande och deras behov.

– Vi utvecklas, det är inte så att det här är någonting som vi har jobbat med i 50 år utan det är verkligen dynamiskt där det händer saker. Det här är ett område där det finns energi eftersom det finns arbetskraft och det finns behov av arbetskraft så egentligen är det de bästa läget, säger Gabriella PerssonTurdell.