Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya vykort över Färila

Färilarådet har tagit fram nya vykort över Färila. Harry Högberg har stått bakom kameran.

Det är inte särskilt ofta det ges ut några nyproducerade vykort med lokala motiv, men det är något som turister i kommunen ofta frågar efter. Det har nu Färilarådet tagit fasta på och för ett antal veckor sedan kunde de presentera fem nytagna vykort som nu finns ute till försäljning.

Harry Högberg är medlem i Ljusdals Fotoklubb och han har ett stort intresse för fotografering, det föll sig därför ganska naturligt att han fick ta sig an uppdraget.

– Vi började med att inom Färilarådet diskutera motiven, och vi rådfrågade även andra. Det alla sa var kyrkan. Nu har vi tagit fram fem vykort, varav merparten på just kyrkan och nu ska vi jobba vidare. Vi vill bland annat lyfta fram och marknadsföra Mellanljusnan och dess unika strömfiske, berättar han.

Korten trycks på ett mindre tryckeri i kommunen och de säljs sedan till butikerna för självkostnadspris, och redan nu finns ytterligare beställningar från näringsidkare i Färila.