Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya vittnen ändrade inte dom

En 27-årig Alftabo döms även i hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse. Han misshandlade en man så svårt att han inte kunde närvara vid rättegången.

Annons

För tio år sedan misshandlades 54-åringen svårt av 27-åringen och en annan man. Gärningsmännen dömdes senare att betala ett skadestånd, men 27-åringen ville inte betala.

54-åringen misshandlades så svårt i sitt hem att han länge låg medvetslös och nedsövd på sjukhus. Han har inte själv kunnat berätta om händelsen och har inte heller kunnat närvara vid rättegångarna i tingsrätten och hovrätten.

Det var en ytterst brutal misshandel som gett 54-åringen mycket svåra skador, skrev tingsrätten i sin dom.

Men 27-åringen hävdar att han var och fiskade med en kamrat vid tiden för den aktuella händelsen. Kamraten och ett annat vittne hördes i hovrätten.

Men hovrätten för nedre Norrland anser att kvinnans vittnesmål väger tyngre.

Hovrätten slår fast domen och 27-åringen fälls för grov misshandel till fyra och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 60 000 kronor i skadestånd.