Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya vittnen ändrade inte dom

En 27-årig Alftabo döms även i hovrätten till fyra och ett halvt års fängelse. Han misshandlade en man så svårt att han inte kunde närvara vid rättegången.

För tio år sedan misshandlades 54-åringen svårt av 27-åringen och en annan man. Gärningsmännen dömdes senare att betala ett skadestånd, men 27-åringen ville inte betala.

54-åringen misshandlades så svårt i sitt hem att han länge låg medvetslös och nedsövd på sjukhus. Han har inte själv kunnat berätta om händelsen och har inte heller kunnat närvara vid rättegångarna i tingsrätten och hovrätten.

Det var en ytterst brutal misshandel som gett 54-åringen mycket svåra skador, skrev tingsrätten i sin dom.

Men 27-åringen hävdar att han var och fiskade med en kamrat vid tiden för den aktuella händelsen. Kamraten och ett annat vittne hördes i hovrätten.

Men hovrätten för nedre Norrland anser att kvinnans vittnesmål väger tyngre.

Hovrätten slår fast domen och 27-åringen fälls för grov misshandel till fyra och ett halvt års fängelse. Han ska även betala 60 000 kronor i skadestånd.