Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya vilda barn i SVT

/
  • Ola Lindholm har samlat tio nya deltagare till årets upplaga av

Från skog till hav, från tufft till tuffare. Men ett är sig likt när SVT drar i gång fjärde säsongen av "Wild kids". De unga deltagarna är lika motiverade som tidigare.

Annons

- Jag ville vara med för att det var en kul grej - men också för att jag kände mig lite vild själv. Jag är lite crazy, jag klättrar i träd och så där, det kan bli hur tokigt som helst, säger Nina Svarvare, 12 år.
När "Wild kids" spelades in i somras var hon 11 år och väldigt långt hemifrån. Nina kommer från Haparanda, men säger att hon inte längtade hem en sekund, trots att de tio deltagarna fick vara borta från sina föräldrar i en hel månad.
- Vi säger varje år att "Wild kids" har blivit tuffare och hårdare - och det kan inte bli mycket tuffare än i år. Men det har också blivit så för att vi har lärt oss hur fantastiskt motiverade barnen är och vad de klarar av, konstaterar programledaren Ola Lindholm.

Men är det inte farligt att flytta fram gränserna hela tiden?

- Vi har inte flyttat gränsen, men vi har förstått var gränsen går för barn. Första året var vi väldigt försiktiga och då var det lite mesigt. Nu är det inte mesigt längre. Man har en bild av barn i Sverige som bortskämda soffpotatisar, men den stämmer inte. De har så otroligt mycket kraft i sina små kroppar.
Där "Wild kids" tidigare har utspelats i Kolmårdens skogar har serien nu flyttat ut till skärgården. Flytten till Furuviksparken utanför Gävle innebär en hel del överraskningar, både för barnen som tävlar, och för tv-tittarna. Utan att avslöja några detaljer i programmet blir det både tårar och glädje - och tuffa utmaningar för 10-11-åringarna.
- Jag har lärt mig att jag gillar sådana här äventyr där man får bo borta ett tag och vara rätt fri, säger Albin Myrin, 10 år, från Karlstad. Jag saknade inte familjen någonting, men jag saknar "Wild kids"-livet nu.

Så du skulle lätt anmäla dig en gång till om du fick?

- Ja, Ola har sagt att vi får busa lite, så jag ska skicka in samma ansökan igen, med tre smajlisar längst ned.
Den nya säsongen av "Wild kids" börjar sändas den 10 april.


Sara Ullberg/TT Spektra
sara.ullberg@ttspektra.se

Mer läsning

Annons