Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya taxeringsvärdet finns på nätet

Redan nu kan alla fastighetsägare se förslaget till nytt taxeringsvärde. På måndagen öppnade nämligen Skatteverket sin e-tjänst "Fastighetsdeklaration småhus".

I månadsskiftet september-oktober kommer brevet från Skatteverket med nytt taxeringsvärde till landets alla 2,3 miljoner småhusägare.

Men redan nu går det att ta del av förslaget. Alla uppgifter finns nämligen på nätet.

För att kunna ta del av uppgifterna krävs e-legitimation. Med en sådan går det att logga in. Där finns många uppgifter, inte bara om det egna taxeringsvärdet. Här finns också vilka försäljningar som skett i det egna värdeområdet och som påverkat taxeringsvärdenivån.

– Där kan man också jämföra värdena i angränsande värdeområden. Vi tror att denna funktion kommer att intressera många småhusägare, säger Erik Rydelid, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Uppgifterna från Skatteverket är ett förslag. Fastighetsägaren har möjlighet att ändra felaktiga uppgifter och det kan göras såväl på nätet som på den pappersblankett som så småningom trillar ner i brevlådan.