Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya sparkrav i skolan

Ökade hyreskostnader med 2,9 miljoner kronor nästa år, leder nu till nya sparkrav för barn- och utbildningsnämnden. Det motsvarar fem–sex lärartjänster.

På måndag väntas kommunfullmäktige fatta beslut om ett nytt sätt att räkna hyror i kommunens fastigheter – eftersom underhållet är eftersatt och dagens hyror inte täcker kostnaderna . För barn- och utbildningsnämnden, som hyr skol- och förskolelokaler av kommunens fastighetsgrupp, innebär det att hyreskostnaderna kommer att öka med ytterligare 2,9 miljoner kronor nästa år.

- Det betyder att vi måste besluta om ytterligare anpassning (= minskade kostnader) som kan innebära ytterligare personalneddragningar, sa ordföranden Jan Lahenkorva (S) vid nämndens sammanträde på onsdagen.

Nämndens beslut blev att förvaltningschefen Inga Malm ska ta fram förslag på åtgärder som minskar kostnaderna med ytterligare 2,9 miljoner kronor – och redovisa förslagen vid nämndens nästa sammanträde, den 23 november.

- Och då kan det vara sådant som vi har sagt nej till förut, påpekade Jan Lahenkorva.