Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skisser på bandyhallen i Söderhamn – kan stå klar i augusti 2017

Bandyhallen på Hällåsen i Söderhamn går nu in i nästa fas. Om allt går enligt plan kan arbetet börja i september, men man räknar inte med att kunna använda hallen under Vinterveckan nästa år.

I det senaste nyhetsbrevet om bandyhallen, som skrivits av kommunens tekniske chef Lars Stål, finns svar på frågor som kommit in under den senaste tiden. Bland annat kan man nu slå fast att hallen inte kommer att vara klar till Vinterveckan 2017.

Läs mer: Första skisserna på bandyhallen: "Vi är på rätt väg"

– Hallen kommer inte att vara klar till vinterveckan, det visste vi sedan innan också egentligen. Det kommer vara en byggarbetsplats och vi bedömer att det inte är möjligt i dagsläget, säger Lars Stål.

I slutet av april kommer bygget av hallen att annonseras ut enligt lagen om offentlig upphandling. Den annonsen ska enligt lag ligga ute i 40 dagar så vem som blir entreprenör kommer inte att vara klart förrän i slutet av juni, tror Lars Stål.

Läs mer: Vass kritik mot bandyhall: "Det är ett manligt sätt att tänka som präglar det här

Det finns heller inget utrymme för att önskemål om en lokal entreprenör, men Lars Stål hoppas ändå på att någon i närområdet visar intresse.

– Vi kan inte be om en lokal entreprenör, det är öppet för alla. Naturligtvis önskar vi att våra byggare satsar och vill ha det, men vi kan inte ge dem några fördelar.

Kostnaden för bygget är efter ett beslut i kommunfullmäktige satt till 60 miljoner. Men då är det priset för en hall man pratar om. Om det ska till något extra så kommer också prislappen att bli högre.

– Om man ska satsa på en fungerande hall så kan vi klara den nivån. Men sen måste vi se vad kan man bygga sen, tillsammans med föreningar och näringslivet. En del vill ha en restaurang eller någon annan typ av verksamhet. Det är i så fall tillkommande saker som kan ge lite extra glans, säger Lars Stål.

Platsen för hallen är klar, den ska ligga på parkeringen nedanför gokarthallen. Markundersökningarna är också gjorda. Men det pågår fortfarande en diskussion med ägaren av den intilliggande gokarthallen, eftersom kommunen vill använda en del av den marken.

Läs mer: Grönt förslag om bandyhallen – MP vill ha solceller på taket

– Vi skulle gärna ta en del av marken för entrédelen för att få till den på ett bra sätt. Det är inte nödvändigt, men vi tror att det skulle bli bättre. Vi räknar med att komma fram till något senast nästa vecka, säger Lars Stål.

Själv byggtiden beräknas till mellan 8-12 månader. Om allt flyter på som det ska kan bygget börja i september och då räknar man alltså med att ha hallen klar tidigast i augusti nästa år.