Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya rättegången om mordet på Yazan Alosh har startat – det här går hovrätten igenom i dag

Artikel 2 av 6
Mordet på Yazan Alosh
Visa alla artiklar

Rättegången var offentlig när den startade på måndagen. De första timmarna hade åklagaren och försvarsadvokaterna ordet.

På måndagsförmiddagen startade rättegången i hovrätten om mordet på 18-årige Yazan Alosh i Söderhamn. Han knivdödades i samband med ett ungdomsbråk i Söderhamn den 19 september 2015.

Läs mer: En av de dömda ångrade sitt överklagande

Till skillnad från i tingsrätten var rättegången offentlig när den inleddes i hovrätten. Domstolen har dock möjlighet att besluta om stängda dörrar senare under huvudförhandlingen.

Läs mer: Därför fick morddömde 17-åringen kortare straff

Så här har hovrätten planerat för den första dagen:

Kammaråklagare Christer Sammens redogör för misstankarna mot de åtalade tonåringarna. Försvarsadvokaterna berättar hur deras klienter ställer sig till misstankarna.

Efter det håller åklagaren sin sakframställan där han går in mer i detalj kring vad han anser hände den kvällen och vilken bevisning som finns i målet. Advokaterna får också möjlighet att hålla sakframställningar.

Läs mer: Så resonerade de inblandade när de överklagade domen

Under eftermiddagen väntas hovrätten titta på de filmade förhören med pappan och en broder till den dödade Yazan Alosh.

Därefter ska domstolen titta på förhöret från tingsrätten med Yazans kompis, som knivskadades under bråket, men överlevde.

Rättegången i hovrätten fortsätter på tisdagen och är planerad att ta sex dagar. Åklagaren vill se ett skärpt straff för den morddömde 17-åringen, men han vill i stället frias helt.

Se mer om tingsrättens dom här