Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya möten över en bit mat

I lördags var det dags för den femte upplagan av Matstafetten i Hudiksvall. Drygt 375 personer lärde känna nya personer under en förrätt, varmrätt och dessert.

Matstafetten arrangeras av Round Table som är en ideell och opolitisk förening. I år var drygt 375 personer anmälda. Innan helgen hade Matstafettens general, Andreas Gustafsson, fullt upp med att få ihop logistiken kring evenemanget. De anmälda paren får bjuda sig själva och två andra par på antingen förrätt, varmrätt eller dessert innan det är dags att bege sig till nästa ställe.

– Det är mötet mellan människor som är det centrala. Matstafetten är absolut ingen matlagningstävling. Det är lite spänning i och med att man inte vet vem man ska till, eller vem som kommer och äter hemma hos en. Det är väldigt blandade åldrar på deltagarna, säger Andreas Gustafsson.

Efter varje rätt öppnades ett kuvert där det stod var de skulle bege sig härnäst. Kvällen avslutades med en efterfest på Hogges.

– Efterfesten är en stor del av eventet. Då har man en chans att återigen träffa de man mötte tidigare under kvällen, säger Andreas Gustafsson.

Överskottet av pengarna går till ett välgörande ändamål med lokal anknytning. I år går pengarna till lekterapiavdelningen på barn- och ungdomskliniken vid Hudiksvalls sjukhus.

– De får bestämma själva vad pengarna ska användas till. Om jag ska uppskatta tror jag att det kommer att bli cirka 25 000 i år, säger Andreas Gustafsson.