Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya lokaler för ambulansen

Ambulansen i Hudiksvall får nya lokaler för personalen och nytt garage vid sjukhusingången vid Hudiksvalls sjukhus. Bygget har startat och inflyttning sker i höst.

Arbetsmiljöverket har under ett par år varit kritiskt till arbetssituationen för ambulansen i Hudiksvall. Det har varit väldigt trångt för personalen och ambulanserna har stått parkerade i provisoriska tält. Landstinget fick dispens från Arbetsmiljöverket för att kunna vänta in de nya lokalerna. Bygget har nu startat och inflyttning sker någon gång på senhösten.

– Personallokaler läggs den gamla matsalen låg och där mammografin ligger i dag, säger t f verksamhetschefen för ambulansen Roger Westerlund, Hudiksvall. Där byggs det om för kontor, jourrum, mötesrum, arbetsplatser och dagrum. På nedre våningen ska återvinningen och miljöhanteringen vara kvar.

Mammografin ska flyttas på en plats nära röntgen inne på sjukhuset.

På gräsmattan till höger om infarten till Hudiksvalls sjukhus huvudentré byggs ett nytt ambulansgarage med plats för fem bilar. Det blir tolv meter ner till Kungsgatan från garaget. Ambulansen får en egen utfart med utryckningsljus, ungefär som vid räddningsstationen.

– Vi får en bättre utfart än vi har i dag, konstaterar Roger Westerlund. Uppe vid gamla ambulanslokalerna ska vi ha kvar ett garage med plats för två reservambulanser.

Ambulansen har ett samarbete med akutmottagningen, det blir inte annorlunda för att ambulansen flyttar en bit därifrån.

Hela om– och tillbyggnaden kostar cirka tolv miljoner kronor och den står färdig för inflyttning någon gång på senhösten. Det är landstingets X-fastigheter som projekterar bygget.

Nästa steg är att planera för fler lämningsplatser för ambulansen vid akutintaget. Det kan bli trångt där när fler ambulanser lämnar patienter samtidigt.