Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya kontorslokaler ska byggas i gamla Konsum i Kilafors

Nu är det snart dags för ombyggnad av gamla Konsum i Kilafors. Handelsbanken blir tillsvidare kvar i lokalerna, men den gamla butikslokalen intill ska göras om till kontorslokaler.

Det har funnits en hel del planer för fastigheten som ligger på Stationsgatan 1 i Kilafors sedan Konsum flyttade till nya lokaler uppe vid riksvägen. När Per Linell och Dan Sigfridsson köpte fastigheten 2010, ett år efter att Konsum flyttat ut, var tanken att det skulle bli ett handelshus.

Handelsbanken har hela tiden funnits kvar på hörnet ner mot Stationen, men förutom det har idéerna varit flera. Efter handelshustiden har det gjorts i ordning för allaktivitetshus med gym och en tänkbar ungdomsgård, innan det sedan blev loppisförsäljning i lokalerna.

Läs även: Gamla Konsum i Kilafors får nya ägare

Läs även: Gamla Konsum fylls med aktiviteter

Läs även: Fart på kommersen vid loppisgallerian i gamla konsumlokalen

Men det har varit svårt att få till någon riktig fart i lokalerna och nu har Per Linell både sökt och fått bygglov för att göra om butiksdelen till kontorslokaler.

– Jag har redan tre företag som är intresserade av att flytta in, säger Per Linell. Efter det är i alla fall halva lokalen fylld.

Det som framförallt måste göras är att fixa godkända värme- och ventilationssystem.

– Men det är bra om man redan har några som vill flytta in direkt det blir klart, då brukar det gå lättare att också få dit fler hyresgäster, säger Per Linell.