Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya jobb på Edsbyns hyvleri?

Edsbyns hyvleri går in i ett nytt gemensamt bolag tillsammans med Åshammars hyvleri och Valbo trävaru. Och enligt Björn Rentzhog, vd för Persson Invest, handlar det inte om några neddragningar i Edsbyn. Däremot kan det bli nya jobb:
– Vi tittar på möjligheten att utöka måleriverksamheten, säger han.

Det är sedan tidigare Persson Invest som äger Edsbyns hyvleri och också är delägare i Åshammars hyvleri. Nu har man kommit överens med ägarna till Valbo trävaru om att bilda ett gemensamt bolag för de tre, med en gemensam vd. Tanken med sammanslagningen är att de tre verksamheterna ska kunna stötta varandra, säger Björn Rentzhog.

– Vi har egentligen gått i produktionstaket i Edsbyn och skulle behöva utöka ytterligare. Men i Valbo finns möjlighet att gå upp i skift och stötta både Edsbyn och Åshammar.

Några tankar på att skära ner i Edsbyn finns alltså inte, enligt Rentzhog:

– Nej, där är verksamheten så slimmad redan. Däremot kommer vi att titta på Åshammar och Valbo och se vad vi har var, så att vi inte jobbar dubbelt på något sätt.

I stället öppnar Rentzhog för att det kan bli nya arbetstillfällen här i kommunen:

– Vi tittar på möjligheten att utöka. Inte just hyvleriverksamheten men eventuellt måleri, som är en flaskhals i dag. Men det finns inga beslut tagna om det ännu.