Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hyror i Alfta och Edsbyn

Hyrorna inom Alfta-Edsbyns fastighets AB höjs med genomsnitt 1,63 procent för bostäder. Det står nu klart sedan fastighetsbolaget förhandlat med hyresgästföreningen. En bidragande orsak är att hyresintäkterna sjunker kraftigt på grund av ett ökat antal outhyrda lägenheter

Annons

Det innebär att 1:or får en höjning med mellan 48-65 kronor per månad, 2:or 60-65 kronor per månad, 3:or 0-80 kronor per månad, 4:or 90-95 kronor per månad och 5:or 105 kronor per månad.

Höjningen för motorvärmare, garage och carport blir mellan 0-2 kronor per månad.

Hyresnivån inom Alfta-Edsbyns fastighets AB hör fortfarande till de lägsta i länet.

Ulf Odenmyr är ordförande för Alfta-Edsbyns fastighets AB. Han är nöjd med uppgörelsen.

Ulf Odenmyr tror att årets höjning kommer att ligga på ett genomsnitt i Sverige och konstaterar att årets förhandlingar präglas av den osäkerhet som för närvarande råder.

Fastighetsbranschens kostnader har under 2000-talet ökat med mellan fyra och fem procent. Hyreshöjningarna ligger dock på två procent. Det kommer sig av att räntorna har sjunkit och hjälpt till att hålla tillbaka hyreshöjningarna.

De främsta skälen till hyreshöjningen är även att fjärrvärmen blir dyrare och att personalkostnaderna förväntas öka med två procent. Däremot ökar inte elkostnaderna.

Mer läsning

Annons