Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya hästar i hagen

I vintras blev Ola Anderssons hästar överkörda av tåget. Nu har han skaffat sig två nya hästar. Det är ardennern Trixa 4 år och bruksnordsvensken Betty 11 år.

Ardennern Trixa och bruksnordsvensken Betty har flyttat hem till Ola Andersson i Änga Enånger. I vintras rymde hans två hästar en vinternatt och blev överkörda av tåget. Sedan dess har han letat nya hästar som han kan köra i skogen med.

– Jag har kört både Trixa och Betty. De är välkörda hästar och väldigt lugna, säger Ola Andersson. Trixa är liten för att vara ardenner och Betty är stor för att vara en nordsvensk. Jag tänker dra fram timmer med Betty nu. Trixa får vila lite för hon ska ha föl i maj. Båda hästarna har ridits av barn sen de kom till mig.

Ola Andersson skaffade sig de två hästarna för några veckor sedan. Att det blev två tycker han är självklart, för ingen häst mår bra av att vara ensam. Hagen har han förstärkt med extra trådar så att det inte ska bli en ny rymning.

– Jag hoppas att älgarna håller sig borta. Det var massor med älgspår här när hästarna rymde. Antingen rev älgarna ner staketet eller så skrämde älgarna hästarna.