Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya handlaren bjöd på tårta

Det blev en tuff första dag på ICA Nyplan för nye handlaren Tobias Mattsson. Men kunderna var glada – och det blev tårta och kaffe till alla.

Annons

Onsdag 1 april gjorde Tobias och Anna-Carin Mattsson sin första arbetsdag i den egna butiken: ICA Nyplan i Sandarne.

För Tobias blev det en lång dag att minnas länge:

- Vi (han och förre ägaren Jocke Nilsson) inventerade lagret fram till klockan fyra. Sen steg jag upp klockan sex, säger han.

Två timmars sömn, alltså, inför premiären. Men det är inte slut där. Han räknar med en hel del varuleveranser fram mot kvällen:

- Bli inte förvånad om du hittar mig med huvet i boxen, skämtar Tobias när vi träffar honom och hustrun Anna-Carin i fikarummet.

Men det hårda arbetet har fått sin belöning. Anna-Carin och Tobias fick ett välkommen från alla kunder, Tobias fick till och med en kram av en kvinna.

- Det är bara och önska lycka till. Huvudsaken är att affären blir kvar, sa trogna kunderna Sune Wikström och Raimo Blomberg, som gjorde halt vid tårtbordet i entrén.

Det blir ett ungt handlarpar som tar över. Men båda har gedigen erfarenhet i branschen:

- Jag började på ICA Alen som 15-åring, jobbade extra på helger och lov. Jag trivdes med att träffa folk, gillar att jobba med service, det händer nåt hela tiden, sa Tobias.

I gymnasiet valde han handels-/administrativa programmet. Sen blev det Alen igen, där han fick ansvaret för fryst, mejeri och kött. Det var förresten vid en kylbox där som han mötte kärleken:

- Det var så romantiskt, säger Anna-Carin.

Men drömmen var att få något eget. Efter en tid som styckmästare på Coop tog han över Coop Nära i Enånger, sen blev det ICA Nära i Bollnäs (Träffen). Barnen kom vartefter: John (snart åtta), Kevin och Julia.

ICA Nyplan har blivit en lönsam affär i dubbel bemärkelse:

- En halvtimmes åkande i varsin bil har bytts mot fem minuters promenad, säger Anna-Carin.

Planer finns för framtiden:

- En omstrukturering av butiken, utveckla sortimentet på färskvarusidan och fråga kunderna vad dom vill ha. Man får pröva sig fram, säger Tobias.