Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya förskolan invigd

Förskolan i Viksjöfors hade sin invigning på torsdagen. För säkerhets skull klipptes det band tre gånger. Det var barn- och skolnämndens ordförande Håkan Englund (S) som fick äran att klippa det officiella invigningsbandet.

Med på invigningen var nämligen också inbjudna grupper från förskoleklass och grundskolan, så när varje grupp kom blev det en invigning med bandklippning.

– Den här förskolan hade inte funnits om det inte fanns engagerade föräldrar. Det känns som det alltid har varit förskola i de här lokalerna. Det känns bra att vi kan använda så fina lokaler och jobba med effektivt lokalutnyttjande, säger Håkan Englund.

Som Ljusnan tidigare har kunnat berätta började föräldraengagemanget, när skolan var hotad och det även kom ett beslut om att dagbarnvårdarna skulle försvinna i Viksjöfors.

Elisabeth Guthu är en av föräldrarna som såg att förskolan var ett sätt att både rädda skolan, säkra elevantalet och få ha kvar dagbarnvårdarna som förskolelärare i Viksjöfors. På torsdagen var hon glad.

– Det är väldigt roligt att förskolan nu är invigd. Nu är det på riktigt. Jag tycker det har blivit riktigt bra. Och det finns barn som kommer att fylla på, säger Elisabeth Guthu.