Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya förseningar för bandyarena

Bandyhallen i Bollnäs är redan en segsliten långbänk. Men det riskerar att bli ännu värre.
Nu visar det sig att värderingen av de olika alternativen inte blir klar heller under september.

Den 22 juni var det tidigare meningen att kommunfullmäktiges ledamöter skulle få ta ställning till den fortsatta hanteringen av hallfrågan via ett inriktningsbeslut.

Men ärendet sköts upp eftersom kommunledningen ville avvakta den rapport som tas fram av ett konsultbolag. I den analysen ska både kommunens kostnader och de samhällsekonomiska effekterna belysas är det tänkt.

I slutet av maj stod det klart att rapporten kring de tre alternativen skulle försenas. September angavs som ny tidpunkt.

- Vi måste avvakta tills analysen är helt klar, men vi hoppas att det sker under tidig höst. Kan vi ta ett beslut i september så har ställningstagandet bara försenats med tre månader, förklarade kommunalrådet Marie Centerwall (S).

Men både kommunchef Leopold Stoltz och samhällsbyggnadschef Lars Åsberg ger nu andra besked.

- Arbetet med analysen pågår, men frågan kommer inte upp under september. Det handlar nog snarare om oktober, säger Leopold Stoltz.

Lars Åsberg gör en ännu försiktigare bedömning. Och den antyder att det kan bli ytterligare dröjsmål.

- Jag har ännu ingen aning om när detta är slutfört och vill inte sätta fast mig i något datum. Men målsättningen är att materialet ska vara klart under hösten, säger Lars Åsberg.

Förklaringarna till den nya förseningen är dels att upphandlingen av konsulten (Hammar Locum Metior AB i Gävle) tog längre tid än beräknat, dels att det varit semestrar. Lars Åsberg talar om att "tidsaxeln förskjutits".

- Det är också många moment innan den politiska behandlingen tar vid. Det sker inte omgående.

Utöver konsulten är det ett tiotal kommunala tjänstemän vid samhällsbyggnadskontoret och tekniska förvaltningen som på olika sätt är engagerade i förberedelserna.

- En rad handläggare är i gång eftersom det krävs kompetenser av olika slag. De jobbar förstås inte heltid, men medverkar till och från, säger Lars Åsberg.