Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya färdtjänstregler dyrt för Nordanstig

Färdtjänstberättigade i Nordanstig tilldelas hundra stycken fler enkelresor per år om hela Gävleborg får samma färdtjänstregler.
Nordanstigs kommun anser att man inte klarar de ökade kostnaderna.

Annons

Invånare i Nordanstig som beviljats färdtjänst får idag beställa maximalt 200 enkelresor per år utan ny särskild prövning. Den kvoten föreslås bli höjd till 300 stycken.

Ett fritt antal av de 300 resorna ska få användas vid vistelser i andra kommuner i länet. Nordanstigs nuvarande färdtjänstregler är betydligt mer restriktiva. Skälet för vistelsen måste vara rehabilitering eller studier. Och tiden för vistelsen får inte understiga en vecka. Nordanstigs kommun räknar med en avsevärd ökning av den här typen av resor.

– Det är rätt att sträva efter enhetliga regler. Men i nuvarande läge kan vi inte ställa oss bakom de förslag som leder till ökade kostnader, skriver förvaltningschef Mats Collin i det yttrande som sanktionerats av omsorgs - och lärandenämnden.