Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya chefer inom polisen ska arbeta nära

/
  • Lars Fredin kommer att bli ny chef för polisen i Ljusdals, Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner.

Den 1 januari slås tio närpolisområden i Gävleborgs län samman och bildar tre olika områden. Nu är det klart vilka som kommer att bli de nya områdescheferna.

Annons

Den 1 januari 2010 kommer Gävleborgspolisen att delas in i tre olika områden, två i Hälsingland och ett i Gästrikland. Totalt är det 33 chefstjänster inom Gävleborgspolisen som kommer att påverkas. En del chefstjänster tas bort och andra, som områdeschefer för de nya områdena, tillkommer.

Beslutet om omorganisationen togs av polisstyrelsen den 14 oktober och under fredagen stod det klart vilka som kommer att bli nya områdeschefer.

Områdeschef i det mellersta området, som utgörs av Söderhamns, Bollnäs och Ovanåkers kommuner, blir Rolf Ångström som idag arbetar som närpolischef i Ljusdal.

Områdeschef för det norra området, det vill säga Ljusdals, Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, blir Lars Fredin som idag arbetar som avdelningschef för hela närpolisavdelningen.

Utöver dessa områdeschefer står det klart att Lennart Styrman blir kriminalchef, Pia Degerman Hägg blir stabschef och Tony Härdin blir länsordningsavdelningschef. Pär Langer sitter kvar på sin plats som operativ chef och till biträdande operativ chef har Stefan Hall utsetts.

Polisfacket är positivt till den förändring som pågår, men har samtidigt märkt att processen kan vara mycket smärtsam för många inom organisationen.

- Det är klart att det här rör om, all förändring gör ont. Jag tror att för organisationen, den förändringen, den känner nog alla är rätt. Men sedan är det så att om det finns för få grenar och för många fåglar så blir det smärtsamt när inte alla fåglar får sittplats. Det kan naturligtvis vara jobbigt för individen, säger Gudhrun Unogård, ordförande för polisfacket i Gävleborg.

Läs mer om Gävleborgspolisens nya chefer i lördagens papperstidning.

Mer läsning

Annons