Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya bönder i het jakt på kärlek

Nu ska åtta nya bönder åter söka kärleken i tv. Enligt programledaren Linda Lindorff blir den nya säsongen av TV 4:s "Bonde söker fru" den hetaste hittills.

- Det skulle inte förvåna mig om det blir ett bröllop innan den här säsongen är över, säger hon.
Det är dags för den sjätte säsongen av "Bonde söker fru" i TV 4. Under våren har kvinnor från hela landet skickat brev till de åtta kärlekstörstande bönderna, och på onsdagen får tittarna se när de öppnar breven i det första programmet. Precis som föregående år finns programledaren Linda Lindorff vid deras sida.
- Om sanningen ska fram har jag redan öppnat breven innan bönderna får dem. Dels för att se vad det är för tjejer som skriver och dels för att hitta egna favoriter som jag tror passar bönderna. Och jag brukar faktiskt hitta ganska rätt, säger hon.
Redo för kärlek
Hästbonden Pär-Ola Nyström gick ner 13 kilo för att vara i toppform till programmet, och köttbonden Torbjörn Eriksson har haft en önskan att vara med sedan det första programmet sändes 2006.
- Det har alltid varit lite av en dröm att vara med i "Bonde söker fru". Jag har sett alla säsonger, säger han.
Även hästbonden Gunilla Rasmusson har länge längtat efter kärlek.
- Livet var ganska trist innan programmet. Jag behövde den extra knuffen som jag fick nu, säger hon.
Det var en stalltjej som skickade in Gunillas ansökan åt henne.
- Väntan på breven var olidlig. Det var nästan som när man väntar barn, man vet att något ska komma men inte vad. När jag sade ja till programmet gick jag målinriktad in och verkligen öppnade mig själv. Och det blev ett väldigt bra resultat, säger hon hemlighetsfullt.
Tror på bröllop
När breven är öppnade får fyra av de åtta bönderna sedan välja ut tio brevskrivare att dejta på Sundbyholms slott. Därefter flyttar fyra förhoppningsfulla dejter hem till respektive bonde. Nytt för i år är att vi också får följa en femte bonde på webben.
Hur det går med den spirande kärleken återstår att se. Men Linda Lindorff lovar att det har uppstått heta känslor under sommaren.
- Det är faktiskt den sexigaste säsongen någonsin och det skulle inte förvåna mig om det blir ett bröllop innan den här säsongen är över, säger hon.
Liv Sander/TT Spektra
liv.sander@ttspektra.se