Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bokbussen – ett klipp

Snacka om kommunalt klipp!

Ljusdals kommun har budgeterat 3,5 miljoner kronor för en ny bokbuss.

Men i stället köps en bättre begagnad i Nässjö för 200 000 kronor.

Annons

När Nässjö kommun lägger ned sin bokbussverksamhet för att klara av en ny biblioteksinvestering i ekonomiskt besvärliga tider löser den samtidigt Ljusdals bokbussproblem för en bråkdel av vad hälsingekommunen hade fått betala om en ny buss köpts in och byggts om.

– I somras gjorde jag en omvärldsanalys via Internet. Jag såg då vad som var på gång i Nässjö. Vi ringde då upp och anmälde vårt intresse och nu får vi alltså köpa bussen, säger Lotta Trosell Svender som fått ett avtal på Scanian från 1998 som det bara är att skriva på sedan kommunstyrelsens allmänna utskott sagt sitt.

Ljusdals bokbussverksamhet har haft visst hot över sig när den 20 år gamla Volvon blivit allt sämre i karossen samtidigt som det varit svårt att få loss pengar till en ny.

– De 3,5 miljoner kronor som preliminärt ligger i investeringsbudgeten för 2011 i den ekonomiska långtidsplanen är lite under galgen. Dessa pengar är inte säkra. Så det här är en lyckträff, säger kommunchefen Nicklas Bremefors om klippet i Nässjö.