Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägare på Café Symfoni – byter namn

Café Symfoni i Krokanenhuset har i veckan fått nya ägare. Annie Nilsson har tillsammans med Eva Sahlin tagit över verksamheten och siktar på att göra det som i dag är ett café, till ett konditori. De kommer även att byta namn på verksamheten till Konditori Collini.

– Den största skillnaden mellan ett café och konditori är att tillverkningen av bakverk sker i lokalen, berättar Annie Nilsson.

Enligt Annie köps många av bakverken och tårtorna in från andra tillverkare i dagsläget, något som det kommer bli ändring på med ägarbytet.

Läs även: Inbrott på Café Symfoni

– Vi tog över i måndags, och på tisdagen kom våra familjer hit och vi startade ombyggnationen av barnrummet, där ska det bli bageri, säger Eva Sahlin från Kilafors som är ny delägare.

– Med ett eget bageri kan vi baka det mesta själva. I dag finns det tyvärr inte plats här att ha egen tillverkning, berättar Annie Nilsson från Alfta, även hon ny delägare.

– När vi har egen tillverkning kommer vi också att få en bättre koll på råvarorna. Mycket närproducerade eller svenska råvaror, berättar Eva.

Med ägarbytet och skiftet från ett café till ett konditori kommer också verksamheten att få ett nytt namn.

– Det nya namnet är Konditori Collini, det känns bra att namnet får lokal anknytning till kvarteret vi befinner oss i, säger Eva.

Läs även: Flera förändringar i Bollnäs centrum

Byggnationen av ett eget bageri och upprustning av lokalerna kommer ske i etapper och om allt går enligt planerna är den egna tillverkningen av bakverk, tårtor och bröd igång i slutet av sommaren.

– Den största skillnaden som kunderna kommer att märka just nu, förutom att barnrummet försvinner är våra ansikten bakom disken , säger Eva.

Eva och Annie har tidigare arbetat tillsammans i några år på ett annat konditori i Bollnäs men när de fick reda på att den tidigare ägeren till Café Symfoni var intresserad att sälja verksamheten tog de tillfället i akt.

– Vi kände att vi ville göra något själva med våra idéer vi har burit på. Vi ser en stor potential att göra detta till en naturlig samlingspunkt, säger Eva Sahlin.

Läs även: Bästa bullen korad