Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vision för Folkets hus

Nu har den politiska majoriteten bestämt sig för hur de vill att Folkets hus ska fyllas i framtiden. De vill bland annat satsa hårt på konferenser. Och så blir det stopp för krogverksamhet på Café August, där det istället blir kafé.

- Vi samlar mycket under en hatt, säger kommunalrådet Jonas Holm (M).

Visionen har majoriteten jobbat på sedan valet och den presenterades på kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.

En rad olika verksamheter ska rymmas i lokalerna.

Kommunchefen kommer att få i uppdrag att ta in intresseanmälningar från stadens krögare, om att driva konferensverksamheten och erbjuda någon form av matservering på plan ett.

Tanken är att ha en entreprenör klar som kan ta över från första januari.

En ny scen med plats för 450 åskådare ska också byggas på plan ett. Den ska kunna ta emot Riksteaterns föreställningar och blir också Glada Hudik-teaterns hemmascen.

Andra stora förändringar genomförs på plan två.

Biblioteket blir kvar. Men rakt fram i en stor entréhall placeras Turistbyrån och Fokus Glada Hudik.

Det blir kafé i stället för krog. Kaféet ska drivas av kommunen genom ett samarbete mellan restaurangskolan och omsorgsförvaltningen. Man tänker sig att funktionshindrade, bland annat från Glada Hudik-teatern, ska kunna jobba där.

Ut mot Rådhusparken får huset en stor tillbyggnad med glasfasad.

På arbetsutskottet diskuterades olika namnförslag på Folkets hus. Men det blir kommunstyrelsen som den sjätte oktober får ta beslut i frågan.