Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vänding i Lettermanfallet

/
  • sara.haldert@ttspektra.se
Bildtext: Tv-legenden David Letterman har utsatts för ett utpressningsförsök på grund av sina otrohetsaffärer.

Utpressningsförsöket mot tv-värden David Letterman tog en ny vändning på fredagen.

Den anställde mannen på tv-bolaget CBS som gripits för försöket visar sig ha varit sambo med Lettermans tidigare assistent.

Anteckningar från hennes dagbok användes i utpressningen.

Annons

Betala mig två miljoner dollar, annars berättar jag om dina sexuella affärer med dina anställda. Så löd utpressningsförsöket som David Letterman utsatts för.
Tv-bolaget CBS, som även sänder "Late show", meddelade på torsdagen att en anställd på kriminalprogrammet "48 hours" har gripits för utpressningen, skriver Reuters.

från sitt arbete under polisens utredning.
Men på fredagen fick härvan ytterligare en vändning. David Lettermans assistent sedan många år var sambo med den misstänkte tills alldeles nyligen, skriver sajten TMZ.
Enligt husrannsakningsordern fanns anteckningar från hennes dagbok med bland det material som användes för att utpressa Letterman.

som Letterman plötsligt chockade sin publik i "Late show" i amerikansk tv med att berätta att han för tre veckor sedan hittat ett paket i sin bil. Paketet var från en man som påstod sig ha information om Lettermans sexuella relationer med kvinnliga anställda, och begärde två miljoner dollar för att hålla tyst.
Personen hotade även att skriva såväl ett filmmanus som en bok om affärerna.
Har gjort "hemska saker"
Letterman citerade en lapp där det stod: "Jag vet att du gör hemska, hemska saker och jag kan bevisa att du gör dessa hemska saker", och tillade att paketet faktiskt innehöll bevis för hans affärer.
- Skulle det vara pinsamt om de blev offentliga? Det vore det kanske, särskilt för kvinnorna, sade Letterman och tillade att han ville skydda både dem och sin familj.
David Letterman vittnade på torsdagen inför en åtalsjury, där han fick berätta om sina sexuella affärer.
- Jag var orolig för mig själv, jag var orolig för min familj. Jag kände mig hotad av det här, och jag var tvungen att berätta för dem om alla läskiga saker jag gjort, berättade han för den förstummade publiken.
62-årige Letterman gifte sig i mars med sin flickvän sedan många år, Regina Lasko, och paret har en 6-årig son tillsammans.

Mer läsning

Annons