Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny utredning om mordåtalad

Domstolen begär expertgranskning.

Det kommer att dröja ytterligare innan domen meddelas i mordfallet i Söderhamn. På torsdagen beslutade tingsrätten att begära in ett yttrande från Socialstyrelsens rättsliga råd. Hudiksvalls tingsrätt vill att rättsliga rådet ska granska den rättspsykiatriska utredning som gjorts av den mordåtalade. Den kom fram till att mannen har en allvarlig psykisk störning, men åklagaren har ifrågasatt utredningen.

Det var under natten mellan den 14 och 15 november i fjol som offret höggs ihjäl i sin bostad. Den åtalade har erkänt att han dödade sin kompis och granne, men vill att brottet ska bedömas som mindre grovt och rubriceras som dråp.

Mannen har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning som visar att han lider av en allvarlig psykisk störning. Undersökningen redovisades bakom stängda dörrar av sekretesskäl, men det framgick att det har varit svårt att bedöma mannens psykiska status.