Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tränare till Bollnästravet

Mikael M Andersson från Bergsåker flyttar sin verksamhet med 13 hästar.

Annons

Varför väljer du att byta bana?

- Jag har varit på Bergsåker i hela mitt liv och förknippas med den banan efter bland annat åtta år hos Svante Båth. På det här sättet hoppas jag ta ett steg ytterligare som tränare med möjligheter att träffa nya människor och kanske också nya kunder.

Är det den största orsaken till flytten?

- Nej, min sambo kommer närmare sin släkt. Hon är från Bergvik och det är klart att det är en bidragande orsak. Sedan min mor gick bort i cancer har jag inte så stor knytning till Sundsvall längre vad det gäller släkten och nu kommer hon i stället nära sin släkt.

Var ska du hålla till?

- Det har varit klart ett tag att jag ska hålla till på Runemo gård. Vi ska bo i Alfta den första tiden men sedan är det meningen att vi också ska flytta till Runemo när det blir ett boende ledigt där. Vi hoppas att vi ska vara på plats 1 november i Runemo.

Hur många hästar får du med dig av de du tränar på Bergsåker i dag?

- Jag har 13 hästar för dagen och har pratat med alla ägare och ingen har direkt sagt nej till en flytt men kanske blir det cirka tio stycken som flyttar med.

Vad förväntar du dig av framtiden på Bollnäs?

- Banan ligger bra till geografiskt och det passar bra när man ska åka runt och starta. Sedan har jag blivit positivt bemött och det här ser spännande ut, slutar Bollnästravets nya tränare.

ROGER NYGREN