Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny tävling ersätter årliga Gnarpstrofén

I sex år har SMK Hälsinge arrangerat Gnarpstrofén som ingått i Hälsingeserien.
Men i helgen arrangerar klubben i stället det nya rallyt Råsjörace i Hög.
– Det blir en fantastiskt fin tävling, säger tävlingsledaren Kaj Andersson.

Annons

Efter sex år går Gnarpstrofén i graven. Detta då SMK Hälsinge inte har tillåtelse att arrangera rallyt på samma plats där det brukar köras.

– Lite tråkigt för det är ju en fantastisk väg på vintern. Men vi kan inte göra någonting åt det, säger Kaj Andersson från SMK Hälsinge.

Kaj Andersson är tävlingsledare för Råsjörace, tävlingen som på lördag ersätter Gnarpstrofén i Hälsingeserien. Rallyt kommer köras med bas i Hög där start och mål på Råsjö industriområde.

– För att lösa det på ett så enkelt sätt som möjligt tog vi samma sträcka som vi haft på Hälsingerallyt. Det blir en fantastiskt fin och kompakt tävling, säger Kaj Andersson som ser mycket positivt på helgens nya tävling.

– Det blir inte några långa transporter. Det brukar annars vara det på tävlingar längre söderut, och det brukar vara uppskattat hos förarna när man slipper det. Det känns som att vi hittat en bra ersättare för Gnarpstrofén, säger Kaj Andersson.

Totalt är tävlingslängden 66,3 kilometer. SS-varvet är 25 kilometer som körs två varv.

– Nu får vi bara hoppas att värmen inte håller i sig för många dagar i rad, säger Kaj Andersson.

Kommer Råsjörace bli en årlig ersättare i Hälsingeserien?

– Det tror jag. Vi har diskuterat det lite grann och ska försöka köra rally ett par år framöver så får vi se hur det blir sedan.

Som mest kan ett rally i Hälsingeserien ha 60 startande förare plus 10 ungdomar.

Men 70 deltagare vågar man inte hoppas på från tävlingsledningen.

– Jag skulle gissa att vi landar på ungefär 50-55 deltagare, säger Kaj Andersson.