Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny Sverigedemokrat

Lars B Johansson kandiderar som nytt namn för Sverigedemokraterna till kommunfullmäktige i Ovanåkers kommun. I dag har partiet ett mandat i fullmäktige och representeras av Lennart Englund, som är andra föreslagna namn på Sverigedemokraternas fullmäktigelista.

Annons

– Om jag blir partiets första namn till fullmäktigevalet i Ovanåker vet jag inte riktigt. Det är Gävle som avgör det, men visst hoppas jag, säger Lars B Johansson.

Den senaste tiden har han varit fullt engagerad i EU-valet.

Lars B Johansson kommer ursprungligen från Västerbotten och gick tidigt till sjöss. Under 38 år jobbade han som långtradarchaufför och det var just kopplingen till åkerinäringen som fick honom att välja Sverigedemokraterna. Han är kritisk till att utländska åkare med sämre arbetsvillkor och lägre löner konkurrerar ut svenska.

Som kommunpolitiker vill Lars B Johansson driva jordnära frågor som en bättre skola, bostäder för äldre och närproducerad mat i kommunens verksamhet.

Lars B Johansson har inte varit politiskt aktiv tidigare.

– Nej, jag har inte haft tid med det.

Till Edsbyn kom han tack vare hustrun Birgitta Svedberg, som är uppvuxen i Edsbyn. De träffades i Stockholm och de flyttade till Edsbyn i slutet av 1980-talet.

Lennart Englund har bland annat jobbat inom träindustrin och som bilplåtslagare.

Han har även pysslat med travhästar. Han hamnade i fullmäktige genom att någon först skrev hans namn på en valsedel.

– Genom min tid i fullmäktige har jag fått nya insikter om hur byråkratin fungerar. Slipstenen dras väldigt långsamt där, säger Lennart Englund.