Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny storslam för Julle United: "Vi visar resten av Sverige att vi är väldigt bra på det vi gör"

Julle United ställde upp med fyra lag i helgens RM/SM i cheerdans. Med sig hem fick de fyra guld samt det fina priset för MVP, most valuable performance.
– Det är ett pris som man ska vara glad om man vinner en gång i livet, nu lyckas våra juniorer ta hem det två år i rad. Det var otroligt kul, säger ledaren Emelie Edeborg.

EM-biljetter stod på spel för Julle Uniteds lag i elitklasserna för juniorer och seniorer under söndagens tävlingar i Malmö.

I seniorklassen stötte Julle Allstars på starkt motstånd i form av Plannja Pride från Luleå och Edge Cheerdans från Uppsala, men under prisutdelningen fick Julle United ställa sig högst upp på prispallen.

– Det gick hur bra som helst. Det var en fruktansvärt nervös prisutdelning men vi lyckades ändå åka hem med guld till alla lag, säger Emelie Edeborg från tåget på väg hem från Malmö.

Läs också: DM avklarat – nu blickar Julle United mot större mästerskap: "Titta på vad vi behöver jobba med"

Guldet innebar att laget försvarade titeln från i fjol i Pom Freestyle, som då vanns utan att några andra lag deltog i klassen.

– Vi är väldigt nöjda med vad vi presterade på mattan. Det gick bra, men våra motståndare hade slipat sina program väldigt mycket från DM. I vårt lag har vi råkat ut för en del skador och sjukdomar under våren. Det gör att vi tappar lite fysik och kondition, men det gick ändå jättebra.

Läs också: Julle United fortsätter topprestera

I juniorklassen försvarade Julle Smallstars också titeln från i fjol. Där var laget återigen ensamt i klassen, men att prestationen var på topp fick laget bevis på genom det pris som delades ut efter tävlingarnas slut.

– Vi lyckades för andra året i rad ta hem MVP, most valuable performance, för det uppträdande som ger hårdast intryck på domarna. Det vann Julle Smallstars för andra året i rad. Det är ett pris som man ska vara glad om man vinner en gång i livet, nu lyckas våra juniorer ta hem det två år i rad. Det var otroligt kul. Vi visar resten av Sverige att vi är väldigt bra på det vi gör.

Nu gör sig både Allstars och Smallstars redo för EM-tävlingar i Wien i början av juli. Lagen har ännu inte satt upp några mål för tävlingarna, men vet att de kommer komma väl förberedda.

– Nu åker vi hem och ska vila en vecka, sedan kör vi i gång med hårdträning sista månaden inför EM, säger Edeborg, som ännu inte vet det exakta motståndet i Österrike.

– Vi har fortfarande ingen aning om vilka vi kommer möta eftersom alla nationella mästerskap går av stapeln nu. Men vi ska nog sätta upp ett mål när vi får mer information, säger Edeborg, som menar att Finland alltid räknas som en stor förebild inom sporten.

– Även Norge och Österrike är väldigt duktiga.

Ytterligare två lag från Julle United deltog och vann sina klasser under söndagens tävlingar. Miniorerna Risingstars vann nybörjarklassen och Shiningstars vann den förberedande klassen före Uppsalalagen Edge från Uppsala.

Läs också: Julle Allstars efter VM-äventyret i Florida. "Det var helt magiskt"