Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny stadsarkitekt till Nordanstig

Efter en längre tids letande har Nordanstig hittat en ny stadsarkitekt.

Annons

Hon heter Christina Englund och lämnar sitt nuvarande jobb på en arkitektbyrå i Frankrike för tjänsten i Nordanstig. Första arbetsdagen i Nordanstig blir den 28 september.

Christina Englund är väl bekant med kommunen, hon är född och uppvuxen i Nordanstig, i orten Söderåsen. 1986 flyttade hon från kommunen.

Den nya stadsarkitekten är välmeriterad. Hon har en utbildning från Kungliga tekniska högskolan, KTH, i Stockholm och har tidigare bland annat jobbat på Sweco, både i Sundsvall och Hudiksvall, och på Sundbybergs stads stadsbyggnadskontor. För fyra år sedan gick flyttlasset till staden Nantes i Frankrike där hon arbetar som arkitekt på byrån Architectes Ingénieurs Associés. Nu återvänder hon till Nordanstig, tillsammans med sina två barn som är två och fyrå år gamla. Och hon är inget obekant ansikte i kommunhuset.

– Hon har gjort någon form av examensarbete här Nordanstig, säger samhällsbyggnadschef Thord Wannberg som är glad över att ha hittat en lämplig kandidat.

Tidningen försökte nå henne för en kommentar, men lyckades inte. Hon uttalar sig dock i ett pressmeddelande.

– Det här var ett jobberbjudande jag bara inte kunde tacka nej till. För mig är Hälsingland paradiset på jorden. Nu hoppas jag att mina arbetslivserfarenheter ska kunna bidra till det bästa för den här regionen, säger hon.

Mer läsning

Annons