Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny som forward – sänkte Ljusdal

I sin blott andra match som forward sänkte Katrineholms Linus Doktare Ljusdal på IP.
– Jag tycker att vi hade bra koll på dem, säger tvåmålsskytten.

Den plan som finns i Katrineholm om ett elitserieavancemang påminner mycket om den som lades upp i LBK 2007. För Ljusdal ledde det till avancemang 2012, och det är ungefär i den riktningen som Katrineholm satsar.

– Vi har sagt hela tiden att det här kvalet bara varit en bonus för oss. Det är inte nu vi ska gå upp, säger Linus Doktare, som vanligtvis är mittfältare i Katrineholm. Men i de två sista kvalomgångarna har han spelat längst fram i banan. I matchen mot Ljusdal visade det sig vara ett smart drag.

När matchen var en halvtimme gammal satte han 2–0 för gästerna på ett friläge, och i slutet (även då frispelad) avgjorde han matchen med sitt 3–1-mål.

– Andra matchen som forward, och ja, det gick ju bra, säger 21-åringen.

Vad tycker du om Ljusdals insats mot er?

– Vi hade bra koll på dem, säger Linus Doktare.

I den första kvalmatchen slog Ljusdal Katrineholm komfortabelt med 6–2.

– Nu var vi mycket bättre. Vi har växt in mer och mer i det här kvalet, säger Linus Doktare.

Gais vann kvalgrupp A med elva poäng och Ljusdal blev tvåa på sex – de båda spelar i elitserien nästa säsong.

Gripen får finna sig i att vara allsvenskt även 2014/2015, då Trollhättelaget blev trea i gruppen med sina fem pinnar. Katrineholm blir sist – men inte poänglöst tack vare segern mot Ljusdal i sista omgången.