Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny som forward – sänkte Ljusdal

I sin blott andra match som forward sänkte Katrineholms Linus Doktare Ljusdal på IP.
– Jag tycker att vi hade bra koll på dem, säger tvåmålsskytten.

Annons

Den plan som finns i Katrineholm om ett elitserieavancemang påminner mycket om den som lades upp i LBK 2007. För Ljusdal ledde det till avancemang 2012, och det är ungefär i den riktningen som Katrineholm satsar.

– Vi har sagt hela tiden att det här kvalet bara varit en bonus för oss. Det är inte nu vi ska gå upp, säger Linus Doktare, som vanligtvis är mittfältare i Katrineholm. Men i de två sista kvalomgångarna har han spelat längst fram i banan. I matchen mot Ljusdal visade det sig vara ett smart drag.

När matchen var en halvtimme gammal satte han 2–0 för gästerna på ett friläge, och i slutet (även då frispelad) avgjorde han matchen med sitt 3–1-mål.

– Andra matchen som forward, och ja, det gick ju bra, säger 21-åringen.

Vad tycker du om Ljusdals insats mot er?

– Vi hade bra koll på dem, säger Linus Doktare.

I den första kvalmatchen slog Ljusdal Katrineholm komfortabelt med 6–2.

– Nu var vi mycket bättre. Vi har växt in mer och mer i det här kvalet, säger Linus Doktare.

Gais vann kvalgrupp A med elva poäng och Ljusdal blev tvåa på sex – de båda spelar i elitserien nästa säsong.

Gripen får finna sig i att vara allsvenskt även 2014/2015, då Trollhättelaget blev trea i gruppen med sina fem pinnar. Katrineholm blir sist – men inte poänglöst tack vare segern mot Ljusdal i sista omgången.