Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skiva med Skenet

Folkrockbandet Skenet från Bollnäs har en ny skiva på gång.

Skenet bildades för tre år sedan, och efter debuten med ep:n skenet är den nya skivan bandets första fullängdare. Niklas Bertilsson på trummor, Johan Mörk på bas, Staffan Jonsson på gitarr och Lena Jonsson på fiol har spelat tillsammans sedan de var små. Folkrocken de spelar har en del engelska influenser. Om ett par veckor finns en video på nätet, från det nya materialet.

– Jag och Lena har lyssnat mycket på Fairport Convention. När vi gör låtar tänker vi inte att vi ska låta som dem, men det finns säkert likheter, säger Staffan Jonsson.

Den nya skivan kommer till sommaren. Förutom bandet själva hörs bland andra Kari Sjöstrand på saxofon, Kristine West på traversflöjt och Gunnar Åkerhielm på rhodes.

– Andra influenser vi har är Pink Floyd och psykedelisk musik. Vi planerar att släppa skivan på Lokomotiv i Bollnäs, och sedan åka med minibuss till Frankrike och Danmark och spela, säger Staffan Jonsson.