Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny skiva från Hellsingland Underground: Musik om livet här och nu

Den första april släpptes Hellsingland Undergrounds nya skiva, Understanding gravity, som är deras fjärde fullängdare. Charlie Granberg, nyss hemkommen efter några spelningar i Danmark, berättar om skivan.

– Understanding Gravity är en slags tema-platta, rent textmässigt. Jag har skrivit texterna utifrån en idé, en tanke. Allt hör ihop lite mer den här gången.

Är det lite samma sound som förr, eller nytt?

– Eftersom vi spelade in den i princip live, alla samtidigt i stora salen på slottet vi hyrde så blev det lite ruffigare och mindre polerat än den förra plattan. Men folk känner ju igen sig, vi låter som vi låter. Det är låtarna som är den största skillnaden. Vi har tagit ut svängarna mer och blivit bättre låtskrivare.

Tidigare artikel: Se nya videon med Hellsingland Underground här!

Vad har ni inplanerat framåt?

– Vi kom just hem från en sväng i Danmark här, i slutet av maj flyger vi ner till Spanien för att göra lite promotion för plattan och två spelningar i Barcelona (29 maj) och Madrid (30 maj). Första Sverigespelningen blir på Katalin i Uppsala den 13 maj. Och så Göteborg dagen efter. Sen lite festivaler i Sverige och Europa som det verkar.

Vad vill ni att lyssnarna ska känna när de lyssnar på skivan?

– Jag har alltid velat att vår musik ska kännas som en stor varm filt man drar över sig när det är svinkallt runtomkring en.

Berätta om inspelningen!

– Vi flyttade som sagt in i ett 1600-talsslott vi hyrde i Sörmland under tio dagar och nätter i maj förra året. Sen gick vår producent in i någon slags mixnings-psykos. Vilket gjorde att allt blev väldigt försenat. För oss gick det fort. Men sedan tog det tid. Men han är sjukt perfektionistisk också, och det blev ju grymt till slut. Mottagandet har varit helt fantastiskt.

Vem har skrivit låtarna? Vad handlar de om?

– Jag har skrivit de flesta men det är ändå lite mer samarbeten denna gång. Låtarna handlar om hur det är att leva här och nu. På planeten jorden i allmänhet. Och i en norrländsk småstad i synnerhet.

Artikel från 2014: Hellsingland Underground visar nya sidor