Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Pål Son

Fem segrar på sex starter!
Giesela Westins sagohäst Pål Son visade i går att senaste nederlaget bara var ett missat kapitel.
– Det var ett jobbigt upplopp när jag såg att de andra närmade sig, sa Westin.

Annons

När Giesela Westin en vinterdag i mars kände att Pål Son ville återuppta sin tävlingskarriär efter sju års frånvaro var tanken hela tiden att hästen skulle få prova på montésporten. Den 13-årige valacken saknade dock startpoäng och kom inte med i det montélopp som Giesela planerat utan istället togs sikte mot ett vanligt sulkylopp.

I går, efter fyra raka segrar och en femteplats i vanliga sulkylopp, var det så dags för Pål Son att göra debut i monté tillsammans med Linda S Hedström i sadeln.

Pål Son kunde inte försvara innerspåret och istället fick Linda S Hedström koncentrera sig på att försöka följa med i ryggen på ledande Tronjatrym och Malin Löfgren. Östersundsekipaget såg ut att ha avgjort loppet i den sista kurvan när hästen plötsligt galopperade och bröt ut i banan.

– Jag förstod att vi inte skulle kunna slå den som ledde, men så hade vi lite tur när den hoppade, sa Giesela. Pål Son övertog då ledningen, men bakifrån närmade sig konkurrenterna.

– Han har varit lite bekväm förut och väntat på de andra så det var ett långt upplopp, sa Giesela.Segern var Pål Sons femte på sex starter och totalt har årets starter inbringat 98 200 kronor.

Thomas Sandberg

Mer läsning

Annons