Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rysare för HHC

Hudiksvalls HC bjöd på en ny bortarysare i matchen mot Enköping. Precis som i matchen mot Visby svängde taktpinnen över mellan lagen flertalet gånger.

Annons

Hudik Hockey har varit på resande fot sedan i torsdags. På schemat har man haft bortamatcher mot Visby/Roma och Enköping, och det har blivit två rejält svängiga insatser.

Mot Enköping var det HHC för hela slanten i den första perioden. Lagkaptenen Magnus Nilsson visade vägen efter drygt fem minuter med sitt 1–0-mål. Knappt tio minuter senare slog han till igen och HHC dubblade ledningen inför periodvilan.

– Det var en jättebra förstaperiod från oss, säger Fredrik Johansson.

Riktigt lika nöjd är han inte över den andra. På två minuter i inledningen gick Enköping från 0–2 till 2–2. När sedan HHC fick spela powerplay, passade hemmalaget på att även göra 3–2. Detta sedan Mathias Eriksson ramlat med pucken på egen blålinje och givit hemmalaget friläge.

– Andra perioden är oacceptabel helt enkelt. Vi såg ett vägskäl efter två perioder, förlust här och läget hade inte varit så bra.

HHC ryckte nämligen upp sig lagom till tredje perioden.

Direkt i inledning krutade Niklas Zetterström upp ett skott i krysset, och när HHC fick powerplay i mitten av perioden, orkade inte seriejumbon stå emot längre. Adam Seydlitz satte avgörande 4–3 i spel fem mot fyra.

Därmed var ännu en vändning i matchen avklarad, och mer blev det inte för något av lagen. HHC höll undan och Fredrik Johansson var mycket nöjd med lagmoralen.

– Otroligt bra moral från alla i tredje perioden. Det är hårt arbete och spelarna gjorde det fantastiskt. Att vi jobbar oss tillbaka och vinner matchen visar på fantastiskt bra moral, säger han.

HHC hade, precis som i matchen mot Visby/Roma, ingen större sympati hos domarna under matchen. Återigen drabbades laget av mängder med utvisningar. Totalt tre sekvenser med spel tre mot fem klarade HHC av under söndagens match.

– Där måste vi verkligen skärpa till oss. Det går att säga vad man vill om domaren, men där tänker inte jag gnälla. Det är för dåligt från vår sida att dra på oss så mycket och det straffar sig på den här nivån, säger Fredrik Johansson.

Förutom segern i matchen, var ett annat glädjeämne att Jonas Lindström kunde spela. Han klev av mot Visby/Roma med krånglande ljumskar, men mot Enköping tillhörde han isens bästa spelare.