Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny restaurang som lovar spännande mat

Lördagen den 29 oktober var sista dagen "i livet" för restaurang Sport In. I morgon slår restaurang Tre Trappor upp portarna i samma lokaler. Ny ägare är Selman Güzel, turkisk kurd som kom till Sverige som sexåring och växte upp i Smedjebacken.

Annons

I dag driver Selman Güzel krogen Lindgården i just Smedjebacken. Men så snart Tre Trappor "satt sig" i Bollnäs räknar han med att avveckla Lindgården.

Tre Trappor?

Ja, det blir ju summan med en trappa upp och två trappor ner räknat från entréplanet. Och så blir det en bar på varje våning.

Alkoholtillståndet är i n t e klart. Men det är bara en formalitet. Selman Güzel har gått den alkoholhandläggarkurs som alkohollagen föreskriver.

Den nya restaurangen blir öppen åtminstone sex dagar/kvällar i veckan. Det alldeles exakta upplägget vill Selman Güzel fundera en smula över. Matmässigt blir det dagens lunch och a´la carte-meny från sen eftermiddag.

Selman Güzel är en 27-årig trebarnsfar som är rejält sugen på uppgiften att matcha stans övriga restauranger. Han lovar "spännande mat och förstklassiga råvaror". I köket bestämmer Mattias Bångstrand, 22-årig kock från Färila som utbildat sig på hotell- och restaurangprogrammet i Hede.

Nicklas Sjöberg drev Sport In i drygt fyra år och han berättar om sina erfarenheter för Selman Güzel. Närmast ska Nicklas Sjöberg hjälpa pappa Thure att sälja ut ett antal bilar.

- Jag önskar Selman allt gott, säger han. Det är en prima kille.