Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rättegång för styckmord

I dag har det gått ett år sedan 26-årige Christian Larsson mördades i en lägenhet i Bollnäs efter en utdragen tortyrliknande misshandel. Han utsattes bland annat för omkring 30 knivhugg.

Det tog en månad innan polisen hittade hans huvud nedgrävt i ett skogsområde i Ovanåkers kommun och hans kropp nedsänkt i sjön Lill-Nien på gränsen mellan Bollnäs och Hudiksvalls kommuner.

Rättsprocessen kring händelsen pågår fortfarande. Nästa vecka startar den andra rättegången om styckmordet, den här gången i hovrätten i Sundsvall. Några av de anhöriga till Christian Larsson planerar att delta vissa dagar, enligt advokat K-G Myhrberg, familjens målsägandebiträde.

– För familjen är det självklart jobbigt att inte få sätta en slutpunkt. De får leva med det här i ovisshet tills hovrättens dom har kommit, säger K-G Myhrberg.

I tingsrätten dömdes tre unga män till mellan 10 och 12 års fängelse. Alla inblandade har överklagat och hoppas få gehör för sin linje i den högre domstolen.

Sex dagar är planerade för förhandlingen. Ingen ny bevisning åberopas, i stället ska parterna lyssna på flera inspelade förhör från den förra rättegången. Däremot blir det kompletterande förhör med rättsläkaren. I tingsrätten berättade hon att det inte går att säga vilket knivhugg som dödade Christian Larsson. Flera av skadorna var dock så allvarliga att var och en av dem hade kunnat leda till döden.

* Tror du att det kan komma fram något nytt i det förhöret?

– Jag har svårt att tänka mig det. Förhöret med henne i tingsrätten var väldigt ingående, säger K-G Myhrberg.