Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny platschef i Svågadalen

- Jag kan inte lösa allt över en natt, men jag är inte rädd för en konfliktfylld situation. Så säger Svågadalens nya platschef om sin kommande uppgift.

Annons

För tillfället är Fredrik Röjd, 34, rektor på en grund- och särskola för rörelsehindrade i Skärholmen, Stockholm, men han är född och uppvuxen i Färila.

- Jag har också bott i Ljusdal där jag var lärare och bland annat facklig förtroendeman. Men min fasta punkt har alltid varit i Färila och det är till vårt lilla jordbruk 3 kilometer utanför Storbyn jag o familjen flyttar, säger han.

Fredrik Röjd beskriver sig själv som engagerad och samhällsintresserad. Han är även politiskt aktiv moderat och sitter som nämndeman i förvaltningsrätten i Stockholm.

Att han inte har några kopplingar till Svågadalen ser han som en fördel.

- Att komma utifrån gör att jag inte kan sägas vara part i något mål, jag har inga personliga relationer med någon. Att jag inte heller ska bo i dalen innebär att jag inte får rösträtt i nämnden, därmed uppstår inga jävsituationer, säger Fredrik Röjd.

Förutom platschef innebär hans nya jobb att han också blir rektor och förskolechef i Svågadalen, samt får ett samordnande ansvar för landsbygdsutvecklingen i kommunen.