Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny nominering för Nicklas Johansson – kan prisas på Eldsjälsgalan: "Kanske det smittar så vi blir fler"

Nicklas Johansson fick nyligen ett lokalt erkännande som Årets eldsjäl. Nu uppmärksammas hans integrationsarbete i Sandarne SIF också av Folkspels Eldsjälsgala, där han kan prisas nästa vår. Röstningen har startat.

En traktor brummar varv efter varv runt gräsplanen på Sandarne. På ett räcke intill klubbhuset sitter en annan motor, som inte låter så mycket men som arbetar så att det märks. Nyligen prisades Nicklas Johansson engagemang i fotboll för nyanlända i ett lokalt pris, nu kan det vara dags för nästa – på nationell nivå. Han är en av fyra nominerade till Folkspels pris som Årets eldsjäl integration.

– Hur tävlar man i snällhet? Det är en lite absurd situation. Men visst är det kul att vara nominerad, kanske det smittar så att vi blir fler som engagerar oss, säger Nicklas Johansson.

Folkspel är en organisation som genererar pengar till föreningslivet genom lotteriprodukter, den mest kända är Bingolotto. De utser också Eldsjälar och nästa tillfälle är Eldsjälsgalan först nästa år, men omröstningen är redan igång.

På Folkspels sajt står om de nominerade: "Fyra verkliga hjältar. Fyra människor som jobbar för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett bakgrund, förutsättningar, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen."

Nicklas Johansson säger att det finns en bra anda i föreningen som kan vara en effekt av att insatserna uppmärksammas.

– Man märker i laget att spelarna förstår att prio ett inte är att vinna division 6. Vill man ha snäll får man vara snäll tillbaka, det är den andan man vill ha in och det har spridit sig. Långsiktigt vinner vi inget på en cykelspark i krysset eller om någon kan trixa till tusen, viktigast är att få lagspelare både på och utanför planen, säger Sandarnes just nu mest nominerade ledare.

Övriga nominerade är Jonas Morin, Huddinge Basket, Sevana Bergström, Ronjabollen, Uppsala och Hasse Andersson, NPF-laget Trestad, Trollhättan.