Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny musikfestival till Edsbyn i sommar – kapacitet för 3 000 besökare

Metal Park – Så heter den minifestival som kommer att anordnas på Idrottsparken i slutet av augusti. Bandet Lillasyster är en av fyra bokade akter.

– Vi har hela tiden anordnat musikkvällar men nu vill vi sikta på större grejer. Dessutom är vår bakgård perfekt för ändamålet, säger Andreas Norgren, som äger Idrottsparken i Edsbyn.

Läs också: Läsartext: Drömmen om egen förening blir verklighet i Edsbyn: "Vi kommer satsa på klubben"

Evenemanget beräknas svälja drygt 3 000 besökare och kommer att pågå under en och samma kväll. Festivalens genre landar på rockmusik och fyra akter har bokats in – bandet Lillasyster är det första som släpps.

– De andra banden kommer vi att droppa i veckan, säger Andreas Norgren.

Han berättar att det ligger en stor ekonomisk investering bakom festivalen. En ny scen, en separat entré och dryckservering kommer att byggas upp på bakgården. Artisten Emily Li, som i veckan lanserar en låt med bandet Mustasch, står för DJ:andet.

Läs också: Hotellet i Edsbyn utvecklar sin verksamhet: "Ovanåker ska inte vara en tråkig kommun"

Andreas Norgren hoppas på att evenemanget drar besökare från fler orter än Edsbyn.

– Det känns jättekul att få anordna en sådan här grej. Det är mycket planering och jobb bakom, men vi är säkra på att det drar folk. Om vi och närområdet tycker det fungerar bra, så kommer vi att fortsätta med Metal Park nästa sommar.

Läs också: Edsbytjejen designar åt klädföretaget: "Häftigt att se sina plagg i butik"