Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny lista i kyrkovalet

Centern, Folkpartiet och Moderaterna har ingen i egen lista i kyrkofullmäktigevalet i Ljusdal-Ramsjö den 20 september. I stället finns flera namn från partierna med in i en ny nomineringsgrupp med flera obundna kandidater som Monica Robin Svensson.

– Jag har aldrig varit partipolitiskt engagerad och valde att ställa upp eftersom den här nomineringsgruppen också är obunden. Vi har ett gemensamt intresse i att utveckla kyrkan som kulturbärare där musiken och ungdomsverksamheten är viktiga funktioner, säger Monica Robin Svensson, femma på listan för Framtidens kyrka i Ljusdal-Ramsjö församling som den nya nomineringsgruppen heter.

Framtidens kyrka innehåller nya namn som Monica Robin Svensson, före detta länsråd och numera bland annat ordförande i Ljusdalsbygdens museum, samt kyrkokörsångarna Olle Larsson (8), utbildningschef för Region Gävleborg, och Rolf Berg (10), planeringschef för Ljusdals kommun.

De fyra toppnamnen är dock sådana som sitter på partimandat. Listan toppas av Bengt Larsson (C) med Björn Hasselberg (M) som tvåa. Sedan kommer Karin Larsson (FP) och Ulla Grönstedt (C).