Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ledning för Kupan

Röda Korsets Forsakrets har nu utsett två nya frivilligledare för Mötesplats Kupan i Sörforsa, efter den bortgångna grundaren Lena Haglund.

Vid en omröstning bland medlemmarna på måndagskvällen blev det Sonia Kjaer, Sörforsa och Gun Sjöholm, Näsviken som fick förtroendet att dela på ansvaret för second handbutiken och kaféet i Sörforsa.

– Det har varit svårt att hitta en ersättare, men med det här upplägget löste det sig, berättar ordförande Jan Haglund.

– Verksamheten måste gå vidare och vi vill fortsätta att köra i Lena Haglunds anda. Men vi kanske kommer att ha ett litet annat tänk. Vi har inte hunnit prata ihop oss ännu, säger Sonia Kjaer.

Genom gåvor och försäljning i second handbutiken bidrog Forsakretsen med en halv miljon kronor i fjol till Röda Korset centralt.

– Det är fantastiskt bra, i Stockholm undrar man hur det kan vara möjligt. Det är tack vare alla medlemmar som jobbar ideellt. vår verksamhet är omfattande och under ständig utveckling, berättar Jan Haglund.