Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kurs för Svenska fönsters ägare

Svenska fönsters ägare VKR Holding i Danmark har beslutat om en ny affärsstrategi. Vad det kommer att innebära för Svenska fönster i Edsbyn är ännu så länge oklart. Förändringen har dock inget att göra med att 25 uppsagda är på väg att lämna företaget.

– Vi har ingen aning om vad den nya strategin kommer att innebära för Svenska fönster i Edsbyn. Vi har ännu inte hört någonting, säger Svenska fönsters vd Henk Noback.

I Danmark kommer förändringen att leda till att moderbolaget VKR Holding halverar antalet anställda, som i dag är 80. Det kommer också att leda till att personal i ledningen byts ut. Hittills har VKR Holdings inriktning varit investeringar och ägande av olika dotterbolag.

Totalt omfattar koncernen 150 företag i 40 länder och med 15 000 anställda. Koncernen VKR Holding har fyra inriktningar: Fasadfönster (där Svenska fönster ingår), takfönster, solenergi och ventilation/inomhusklimat.

Nu har ägare och styrelse för VKR Holding kommit fram till en ny strategi för moderbolaget, vilken är ett ökat fokus på investeringar. Bakgrunden till förändringen är bland annat att de senaste åren har varit tuffa för byggbranschen, inte minst i Danmark.

Läs mer om detta i fredagens (21/10) Ljusnan.