Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kedjekamrat – då kräver Sedin bättring

Gruppseger och fyra mål i power play var det enda som gladde när Sverige besegrade Lettland.

– Det här duger inte om vi ska gå hela vägen, säger Daniel Sedin.

Daniel Sedin var glad åt att Tre Kronor gick igenom grundserien med tre raka segrar, men han sågade insatsen mot Lettland.
Dessutom splittrade förbundskapten Mårts på trion Nicklas Bäckström, Loui Eriksson och Sedin.

– Som lag spelade vi inte bra i dag och han (Pär Mårts) ville väl ändra lite grann. Det var en sådan där match där passningarna var slarviga och då blir det så här.
Förklarade Mårts varför han flyttade på Loui Eriksson från er kedja och satte Marcus Johansson där?

– Han sa redan innan matchen att han skulle testa olika formationer och jag tror han gjort det oavsett hur det sett ut mot Lettland.
Visste ni innan vilka förändringar som skulle göras?

– Nej, inte alls. Det fungerade bra med Marcus, men vi får se vad som händer. Men vi gör ingen bra match och det var bara när vi tog det lätta förstapasset som det fungerade bra.

– Men jag spelar hellre dåligt i dag än spelar dåligt nästa match, Och power play kan vinna matcher åt oss.
Du har gått mållös av isen i 22 tävlingsmatcher. Hur är det med självförtroendet?

– Jag bryr mig inte om måltorkan. Klart man vill göra mål, men självförtroendet kommer inte från att göra mål, det kommer från småsaker man gör.
Vad säger du om damstafettlagets OS-guld?

– De flesta vilade när det var stafetten men de måste ha gjort en fantastisk insats. Däremot såg jag lite från Damkronornas match och det var oerhört imponerande. Framgång föder framgång.

Alexander Edler fick äntligen göra OS-debut och han blev matchvinnare när han gjorde matchens sista mål som betydde 5–3.

– Det är aldrig kul att titta på, man vill ju vara på isen och jag har sett fram emot det i flera dagar. Jag spelar ju hellre än att sitta på läktaren, säger Edler.

Inte heller han hann med att se Charlotte Kalla köra hem det svenska guldet.

– Jag såg bara slutet av damishockeyn. Men både grejerna var otroligt imponerande, det var väldigt kul. Man blir stolt som svensk.