Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny jakt på kryphål?

Som enda landsting i Sverige har de gravt handikappade i Gävleborg sedan 2007 varit tvungna att själva bekosta sin taklyft, sin motor till rullstol etcetera.

Landstinget anser nämligen att dessa hjälpmedel inte är till för den handikappade. Trots alla andra landsting anser det.

De som röstat för och igenom förslaget i landstinget är Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet och Vänstern. Det tackar säkert alla handikappade för. Och tanken om ett jämlikt samhälle som de rödgröna så ihärdigt förespråkar. Den tanken är i realiteten rent ut sagt bara ”bullshit”

Att så enfaldigt hävda att det hela rör sig om hjälpmedel till den personliga assistenten. Som inte har något handikapp…

Men, anlitar du kommunen till din personliga assistans då är det plötsligt tvärtom, för då tolkas det hela som ett hjälpmedel för den handikappade. Märkligt eller hur…

Naturligtvis är bakgrunden den att privata alternativ ska strypas.

Nu har regeringen i veckan omformat lagen som ska göra det omöjligt för de rödgröna i Gävleborg att hålla fast vid sin egen ”tolkning”.

Men Tommy Berger på landstinget menar säkert triumferande, att de nog efter idogt tolkande av den nya lagen kommer hitta ett kryphål som gör att de slipper undan med enbart skammen den här gången också.

Att ni inte skäms, alla ni i den rödgröna majoriteten som sviker de gravt handikappade i Gävleborg som på grund av er måste betala för sina livsnödvändiga hjälpmedel med sina små sjukpensioner. Att ni inte skäms att svika er politiska grundbult.

De vackra orden om jämlikhet, vilken lögn!

Anita Nordkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel