Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny jakt i JTCC

"Det blir plattan i mattan direkt".

Så sade Kevin Engman inför säsongspremiären i JTCC i början av maj.

Engman har följt sin filosofi och skuggar ledaren när JTCC-cirkusen i helgen drar över sundet för tävling på Jyllandsringen.

– Jag satsar på dubbelvinst.

Annons

Beslutet att gasa direkt lampan blev grön då i början av maj kom sig av att tiden var knapp att lära känna den nya bilen i Mattias Ekströms Team. Med mer än halva JTCC-serien körd så kan Engman konstatera att han kommer rätt bra överens med sin Audi A3.

– Men det har inte gått så fort som det kan göra heller. Jag har haft lite tur också. Och någonting har man väl lärt sig på två år, säger Engman.

Förutom några missar har Engman rattat sin Audi A3 som på räls med fräcka beslut i rätt lägen. Efter segern i Falkenberg fick 19-åringen beröm av teamägaren Ekström som skrev så här på sin hemsida: "Jag var riktigt stolt över Kevin i helgens första race då han gjorde en fantastisk manöver".

19-åringen har stått på prispallen i alla race där han styrt in under målskynket. Det har blivit en andraplats i Karlskoga senast, en seger och en andraplats i Falkenberg i juli, två tredjeplatser i Karlskoga i slutet av maj och en tredjeplats i säsongspremiären i Knutstorp i början av maj. Översatt i poäng blir det 106, i ett system där de tio främsta förarna får poäng och heatsegraren flest, 25, följt av 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1.

Fyra av sju deltävlingar är körda, nu återstår att besöka Jyllandsringen i helgen därefter Knutstorp och Mantorp park.

– Det är viktigt inför fortsättningen. Direkt efter förra tävlingen gjorde vi lite ändringar på bilen, så det kan bli ännu bättre.

JTCC-ledaren Joakim Forsell bör alltså känna flåset i nacken. Forsell hade förra säsongen totalseger nedpackad i verktygslådan när han oturligt tappade den efter ett motorhaveri i sista deltävlingen. Just nu är Kevin Engman 31 poäng ifrån att sabotera Forsells segerdrömmar.

– Han kör också tredje året och har rutin. Men någon gång måste ju någonting gå sönder för honom också. Jag är taggad, det är ny bana där ingen har några fördelar, säger Kevin Engman.