Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny hjälp till utsatta barn i Bollnäs

Barn och unga som upplever missbruk i familjen, våld, psykisk ohälsa eller skilsmässa. Nu kan de få hjälp genom de stödgrupper som kommer att starta från och med september.

Nu finns ett politiskt beslut i Bollnäs om att satsa på stödgrupper för barn i utsatta livssituationer. Kommunens individ och familjeomsorg har också ansökt och blivit beviljade pengar från länsstyrelsen till hjälp att starta upp grupperna.

Karin Planeskog, som tidigare arbetat som socialsekreterare i Bollnäs kommun, är projektledare och samordnare när det gäller att starta upp stödgrupperna.

Hon har numer sitt arbetsrum på Familjecentrum på Gärdet.

- Föräldrarna behöver inte gå igenom socialtjänsten för att få del av stödet. Den som behöver hjälp hör istället av sig direkt till mig, eller till personal på skolorna, säger hon.

De riktar sig till barn mellan sju och femton år, barn som i familjen upplever, eller har upplevt, missbruk, våld, psykisk ohälsa eller skilsmässa. I gruppen får barnen träffa jämnåriga, de får dela, tankar, känslor och erfarenheter.

Målet med grupperna är att barnen ska få ökad självkänsla, kraft och kunskap, vilket i sig också ger barnen en bättre möjlighet att kunna handskas med sin situation.

Barnens föräldrar erbjuds att parallellt gå i en föräldrastödgrupp.